ආහාර සහ පාන වර්ගවල ඇති ඇෆ්ලටොක්සින් පිළිකාකාරක රත් කිරීමෙන් ඉවත් කළ නොහැකි බව පේරාදෙණිය විශ්ව විද්යාලයේ මහාචාර්ය ටෙරන්ස් මධුජිත් සඳහන් කරයි.එම විශ්ව විද්යාලයේ ආහාර හා විද්යා තාක්ෂණ දෙපාර්තමේන්තුවේ මහාචාර්ය වරයාද වන්නේ ඔහුයි..
ඇෆ්ලටොක්සින් පිළිකාකාරකය තරමකින් හෝ අඩු කිරීමට හැකි වන්නේ පාරජම්බුල කිරණින් හෝ කෝස්ටික් සෝඩා වැනි ද්රව්යකින් පමණක් බවද ඔහු පැවසීය. එසේම කරවිල ඇට සහ දෙළුම් ආහාරයට ගැනීමෙන් එම පිළිකා කාරකය මර්දනය කිරීමේ හැකියාවක් ඇති බවද ඔහු පවසයි..